Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο αν και παραδέχτηκε πως «η χώρα μας έχει πραγματοποιήσει απίστευτα πολλά τα τελευταία χρόνια», ωστόσο υποστήριξε πως «ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild που δημοσιεύεται την Πέμπτη, ο Μπαρόζο υπενθύμισε για ακόμη μια φορά στην ελληνική κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της Αθήνας στους δανειστές!

«Είναι όμως επίσης αλήθεια, ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί, και εκεί η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τηςΕδώ η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, σταθεροποιήθηκε εμφανώς η ευρωζώνη στο σύνολό της. Δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit και κατάρρευση της Ευρωζώνης- Αποδείξαμε ότι έχουμε πολιτική βούληση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαρόζο, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο δεύτερου ελληνικού κουρέματος.

Τέλος, ο κ.Μπαρόζο εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, λέγοντας «Εχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι όμως όπως και στην ορειβασία. Ακόμη και στην επιστροφή μπορεί να πέσεις».

Εν τω μεταξύ, χθες όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε προειδοποίηση προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση να ΜΗΝ εγκαταλείψει την ως τώρα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη!