Συνεχίζονται οι «μετάνοιες» του ΔΝΤ μετά την έκθεση για τα νέα μέτρα και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν. Ο Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρεζά Μογκάνταμ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι στα μέσα του 2014 θα γίνει πιθανόν η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όπως όμως πρόσθεσε για την Ελλάδα «είναι ακόμη πολύ νωρίς να γίνει αυτή η αξιολόγηση, καθώς εξελίσσεται η "τεράστια" δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλά το ΔΝΤ αναμένει ότι η Ευρώπη θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι της χώρας». «Θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης. Δεν είναι ακόμη η ώρα. Θα είναι ίσως στα μέσα του επόμενου έτους» ανέφερε ο Μογκάνταμ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «δεν είναι επίσης τώρα η ώρα να κρίνουμε αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ αναφέρθηκε ακόμα στην «τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών», η οποία φέρνει αποτελέσματα, αν και «η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη». «Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναμένεται να έχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, αποτελεί ένα εντυπωσιακό επίτευγμα» επισήμανε ακόμη ο Μογκάνταμ, αν και προειδοποίησε: «δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος, είμαστε ακόμη στην αρχή. Πρέπει, δυστυχώς, να διανυθεί ακόμη μακρύς δρόμος».