​Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο και ομάδα υπουργών που θα πάρουν μέρος στο Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Ισραήλ.

Η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης της χώρας με το Ισραήλ και η εμβάθυνση της ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας είναι στην ατζέντα της επίσκεψης.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομολογό του Βενιαμίν Νετανιάχου, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Την ίδια ώρα θα γίνονται και οι συναντήσεις Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή δέκα συμφωνιών και πρωτόκολλων συνεργασίας. Τις πιο σημαντικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Στην αποστολή είναι, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Τέλος, θα απευθύνει χαιρετισμό σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum, ��το οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Ο κ.Σαμαράς θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει δικό του πρόγραμμα, στις 3 το απόγευμα συναντιέται με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.