Δύο μεγάλα τουριστικά projects, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δημιουργούν 1.900 θέσεις εργασίας πρόκειται να ενταχθούν στις διαδικασίες του fast track, σύμφωνα με εισήγηση του Invest in Greece.
Πρόκειται ��ια το επενδυτικό σχέδιο του PRAVITA ESTATE στη Χαλκιδική και το θέρετρο Kilada Hills στην Αργολίδα.
PRAVITA ESTATE
Το επενδυτικό σχέδιο του PRAVITA ESTATE στη Χαλκιδική θα περιλαμβάνει 4 γήπεδα γκολφ, 3 ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού.
Η κατασκευή και λειτουργία του θα δημιουργήσει τουλάχιστον 1.343 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας του έργου καθώς και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του PRAVITA ESTATE ανέρχεται σε 726,4 εκ. ευρώ περίπου και σύμφωνα με το επενδυτικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε χρονικό διάστημα 5 ετών.
Kilada Hills
Το δεύτερο σχέδιο είναι το Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2,000 στρεμμάτων. Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.
Θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά
την περίοδο λειτουργίας αλλά και 2.000 θέσεις εργασί��ς κατά την κατασκευαστική περίοδο. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια ευρώ.
Μηταράκης: Βελτιώνεται το επενδυτικό κλίμα
«Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται» σχολίασε για τα 2 project o υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
«Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο Fast Track» πρόσθεσε ο ίδιος.