Να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά το ΑΠΕ, η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε την μέχρι σήμερα υλοποίηση του προγράμματος και τις εκτιμήσεις ότι μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσει��, μέχρι το τέλος του 2013.

Η τρόικα από την πλευρά της ζήτησε να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί για το 2014 (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια ΔΕΠΑ) και να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες ώστε να εισπραχθούν 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον.

Η τρόικα ζητά επίσης να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, αλλά από το ΤΑΙΠΕΔ επισημάνθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι «ώριμο» αλλά, ελλείψει προέδρου, μετά την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.