Αφού ξεφτίλισαν την ελληνική σημαία και ζήτησαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ … οι Γερμανοί ξανάρχονται μέσα σε λίγα 24ωρα φωνάζοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην ελληνική προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ ….

Πιο συγκεκριμένα, δύο Γερμανοί βουλευτές, ο ένας μάλιστα «πρωτοπαλίκαρο» της Καγκελαρίου Μέρκελ, ζήτησαν την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία πρόκειται να αναλάβει η χώρα μας την 1η Ιανουαρίου του 2014, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης!

«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014», δηλώνει ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις δηλώσεις γερμ��νών βουλευτών προς τον γερμανικό Τύπο, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, το α΄ εξάμηνο του 2014, επεσήμανε ότι οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού.