Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέφρασαν με ανοικτή επιστολή τους οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, των οποίων τα ομόλογα «κουρεύτηκαν» ως γνωστόν πριν από δύο χρόνια, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δύο χρόνια έκτοτε «δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση» των πολιτών που τοποθέτησαν τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου».

«Οι Έλληνες αυτοί πολίτες, δεν ήσαν τράπεζες, δεν ήσαν Ιδρύματα, δεν ήσαν επενδυτές. ήσαν αποταμιευτές, νοικοκυραίοι, άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολλοί συνταξιούχοι που εμπιστεύθηκαν το εφάπαξ των γ��ρατειών τους. Οι άνθρωποι αυτοί, μετά την ανήθικη πράξη της ληστείας από την ίδια τους την Πατρίδα, δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις οικογενειακές και άλλες (πόσο μάλλον τις φορολογικές) υποχρεώσεις τους, πολλών η υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και έχουν χαθεί ακόμα και ζωές» επισημαίνουν στην απάντησή τους.

«Έχετε σιωπήσει και δεν ενδιαφερθήκατε ούτε επί στιγμής για την τύχη των ανθρώπων αυτών» αναφέρουν επίσης οι ομολογιούχοι σε άλλο σημείο της ανοιχτής επιστολής τους.

Υπενθυμίζουν επίσης δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι οι αποταμιευτές σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, «…δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα ικανοποιηθούν απολύτως». Με αυτά όπως και με πολλές άλλες ψευδολογίες ο κ. Βενιζέλος, ενέπαιξε τελικά όλους αυτούς τους Έλληνες Πολίτες και, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, τους συμπεριέλαβε βιαίως στο PSΙ+, χωρίς την δική τους συναίνεση».

Οι ομολογιούχοι θέτουν ακόμη το ερώτημα, γιατί δεν μπορεί να δοθεί αναστολή των υποχρεώσεων αυτών μέχρι του ύψους των ληστευθησών αποταμιεύσεών τους και μέχρι την τελική και απόλυτη ικανοποίησή τους (οι τελευταίες λέξεις προέρχονται από το στόμα και το πνεύμα των πολυάριθμων δηλώσεων του Αντιπροέδρου σας κ. Βενιζέλου) με δεδομένα τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης και τις φορολογικές απαλλαγές προς τις Τράπεζες αλλά και άλλα νομικά πρόσωπα».

Στο τέλος της επιστολής γίνεται έκκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά να σταθεί «στο ύψος των περιστάσεων» και να φροντίσει για «την επιστροφή των χρημάτων στους Έλληνες αυτούς πολίτες, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να διορθωθεί η ανήθικη όσο και ληστρική πράξη που συνετελέσθη από την Ελληνική Πολιτεία».