​«ΟΧΙ» στην διαγραφή του ελληνικού χρέους λέει ο πρόεδρος της ΕΚΤ ,Μάριο Ντράγκι. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου,μετά από την ανακοίνωση για τα επιτόκια στην ευρωζώνη, ο super Μάριο τόνισε μάλιστα πως εάν χρειαστεί παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, θα απαιτηθούν….. περαιτέρω όροι, δηλαδή ���. νέα μέτρα!

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση, η εντολή μας είναι η σταθερότητα των τιμών».

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης, ο Mario Draghi εκτίμησε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2013 θα συρρικνωθεί κατά 0,4% το 2013 έναντι της προηγούμενης εκτίμησης (τον Ιούνιο) για συρρίκνωση 0,6%.

Ο Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι τα ρίσκα για την οικονομία συνεχίζουν να είναι πτωτικά, ενώ αναφερόμενος στην Συρία, επισήμανε ότι η προοπτική αναζωπύρωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, μπορεί να πλήξει την οικονομία.

«Είμαστε σε επιφυλακή για γεωπολιτικά ρίσκα που ενδεχομένως θα προκύψουν από την κατάσταση στη Συρία» πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι προειδοποίησε πως οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να σταματούν τις προσπάθειες μείωσης των ελλειμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η ευελιξία των τραπεζών, όπου χρειάζεται.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ξεκαθάρισε πως δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης με άλλες κεντρικές τράπεζες, καθώς και ότι υπάρχει η ευκαιρία για μια συνάντηση με τις κεντρικές τράπεζες στη Βασιλεία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι πολύ επιφυλακτικός για την ανάκαμψη, και ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει εάν χρειαστεί.