«Οιαδήποτε ρευστοποίηση δεν πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τις αποζημιώσεις» τονίζει χαρακτηριστικά το μέιλ της τρόικας -και συγκεκριμένα του εκπροσώπου της Κομισιόν, Ματίας Μορς- για τις αμυντική βιομηχανία το οποίο άναψε φωτιές.

«Πρέπει το ενδεχόμενο κλεισίματος/ρευστοποίησης να εξεταστεί για αυτές τις τρεις εταιρείες» τονίζει η τρόικα στο μέιλ προς το υπουργείο Οικονομικών και συμπληρώνει: «Σε αυτό το πλαίσιο, οιαδήποτε ρευστοποίηση δεν πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τις αποζημιώσεις που αφορούν τις μη νομικές υποχρεώσεις ή την μετακίνηση του εργατικού δυναμικού».

Παράλληλα, τονίζει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία δεν είναι βιώσιμα: «Τα προτεινόμενα σχέδια αναδιάρθρωσης δεν είναι κατά την άποψή μας βιώσιμα ή ρεαλιστικά και δεν διασφαλίζουν μία διατηρήσιμη λύση από οικονομικής άποψης και σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό και τις κρατικές ενισχύσεις».

Συγκεκριμένα, ως προς τις 3 εταιρείες αναφέρει:

Λάρκο: H τρόικ�� θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να πωλήσει την εταιρεία και να περιμένει ότι ο αγοραστής θα αποπληρώσει τις κρατικές ενισχύσεις, είτε να πωλήσει ξεχωριστά τις εγκαταστάσεις Αγίου Ιωάννη/Λάρυμνας και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

ΕΑΣ: Η τρόικα θέτει το ερώτημα εάν με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λογικό – από οικονομικής απόψεως – να παραμείνει η εταιρεία ανοικτή ή να προχωρήσει σε πλήρη και άμεση εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ: Ο κ. Μορς υποστηρίζει ότι η περισσότερο επιθυμητή και ρεαλιστική λύση κατά την τρόικα για την επιχείρηση είναι πως θα πρέπει να πτωχεύσει αμέσως.

Βίντεο star