​Στην Ελλάδα έρχεται αύριο,Τετάρτη,το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, προκειμένου να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

asmousen.jpg

Ο κ.Άσμουσεν θα συναντήσει Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Γιεργκ Άσμουσεν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος ζήτησε να δει τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας μάλιστα πως διατίθεται μέχρι και να αλλάξει το πρόγραμμά του.

Ο κ. Τσίπρας πάντως περιοδεύει στην Κέρκυρα, και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μάλλον συνάντηση με τον ευρωπαίο αξιωματούχο θα έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης

Σύμφωνα με το Reuters,η επίσκεψη του ευρωπαίου αξιωματούχου πραγματοποιείται εν μέσω της σεναριολογίας περί νέας στήριξης της Ελλάδας προκειμένου να μπορέσει η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Βίντεο alpha