​Στο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων για πέμπτο συνεχή μήνα αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της "Εργάνης" για τον Ιούλιο ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 'Εργάνης', το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων και το μήνα Ιούλιο ήταν θετικό, καθώς δημιουργήθηκαν 1.077 νέες θέσεις εργασίας. Επίδοση μικρότερη από τις 14.131 θέσεις εργασίας τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 7μηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2013 να είναι πλεονασματικό κατά 91.611 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή το υψηλ��τερο επτάμηνο έτους από το 2008», αναφέρει ο κ. Βρούτσης στην δήλωση του.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε και τη συμβολή της «Εργάνης» στην καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης.

«Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν υπερδεκαπλάσιες νέες προσλήψεις – σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών – την ημέρα που επισκέφθηκε το νησί κλιμάκιο ελέγχου της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ. Είναι προφανές ότι η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελεί για το υπουργείο μας κορυφαία προτεραιότητα. Και σε αυτό το πλαίσιο, η «Εργάνη» αποτελεί πολύτιμο στρατηγικό εργαλείο», τόνισε.