Ακόμη 570 εκ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του εξόφλησε το Δημόσιο τον Ιούνιο.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχει ικανοποιηθεί το 85% των αιτημάτων των υπουργείων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης αιτήματα ύψους 800 εκ. ευρώ.

Από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι και το τέλος Ιουνίου, έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει το ΥΠΟΙΚ το 1ο εξάμηνο του έτους, έχουν χορηγηθεί 13.531 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, έχει πληρωθεί το 81% των συνολικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, του ΝΙΜΤΣ και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και το 65% των υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (750,3 εκατ. ευρώ από συνολικές υποχρεώσεις 1,1 δισ. ευρώ).

«Βέβαια, προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. Και κάποιες νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να δημιουργούνται στον τομέα της υγείας» επεσήμανε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι παρασχέθηκε για την επίλυσή τους και τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Σταϊκούρας, τέλος, αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι η αποπ��ηρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των παλαιών φορέων κοινωνικής ασφάλισης επιβραδύνθηκε λόγω προβλημάτων θεσμικής και τεχνικής φύσεως.