Μακάρι το Άγιο Πνεύμα να «φωτίσει» τους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι το τέλος του μήνα θα πάρουν στα χέρια τους, τις «λυπητερές» για το Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ αλλά και για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των παλαιότερων ετών!!!!

Από μέρα σε μέρα θα αποσταλεί το ΕΕΤΗΔΕ για το 2013 από το οποίο το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ. Το τέλος αφορά περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία, θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού της ΔΕΗ και θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012, αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15% !!!!

Οι εκπλήξεις όμως για τους Έλληνες φορολογούμενους δεν σταματούν εδώ, αντιθέτως εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ θα λάβουν και ειδοποιητήρια για τους παλαιότερους φόρους ακινήτων. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι που κατέχουν κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011.