Πρώτη ανάρτηση: 6/5/2013 - 12.03

Νέους μετανάστες από τη νότια Ευρώπη που μαστίζεται από την ανεργία (με πρώτη και «καλύτερη» την Ελλάδα, δυστυχώς) αναζητά ο Καναδάς.

Πιο συγκεκριμένα, η επαρχία Μανιτόμπα θα στραφεί προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στρατολογώντας εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.

Αυτή η τακτική είναι μέρος του επαρχιακού προγράμματος και η συγκεκριμένη μονάδα προσλήψεων θα έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Μανιτόμπα ζητάει άτομα ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες και πρόκειται να στρατολογήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα η αποστολή στρατολόγησης νέων εργατών/ μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 8-12 Ιουνίου, όπου η ομάδα εργασιακής στρατολόγησης της Μανιτόμπα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας στον Καναδά.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.friendsofcanada.gr/events/154-2013-

Πληροφοριακά, η Μανιτόμπα είναι μια επαρχία του κεντρικού Καναδά με έκταση περίπου 5 φορές η Ελλάδα και με πληθυσμό 1,2 εκ. κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι η Γουίνιπεγκ, η οποία και συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό της επαρχίας.