​Το αίμα λένε νερό δε γίνεται …. και όμως από ότι φαίνεται στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και του ξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα, ανατρέπονται ακόμη και οι λαϊκές ρήσεις και οι παροιμίες αιώνων!!!

Σήμερα που ήταν η 11η ημέρα μέρα της δίκης του πρώην υπουργού και άλλων 18 ατόμων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τις μίζες από τα εξοπλιστικά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore εταιριών, ο κ.Ζήγρας "ξεσπάθωσε", επιρρίπτοντας ευθείες βολές κατά του άλλοτε στενού συνεργάτη και συγγενή του Άκη Τσοχατζόπουλου!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συνήγορος του κ.Ζήγρα, ο ξάδελφος του κ.Τσοχατζόπουλου πήρε μια ολόκληρη βαλίτσα με χρήματα από τον πρώην της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τα χρήματα προορίζονταν για την αγορά του ακινήτου στη Δεινοκράτους, ενώ η offshore εταιρία Blue Bell δημιουργήθηκε για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο και ανήκει στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Την ίδια ώρα, βάσει νέων στοιχείων που προσκομίστηκαν χθες στη δίκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραττε μίζες από το 1997, πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών, ενώ 5,1 εκατ. γαλλικά φράγκα εντοπίστηκαν πρόσφατα σε λογαριασμό του άλλοτε στενού του συνεργάτη Νικ. Ζήγρα!

Ο λογαριασμός αυτός που ήταν άγνωστος έως πρότινος στις δικαστικές αρχές, αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όπως κατέθεσε ο βασικός μάρτυρας του κατηγορητηρίου, ειδικός επιστήμονας κ. Παν. Βλάχος, που ήταν ο άνθρωπος που ήλεγξε τους βασικότερους λογαριασμούς και τις εταιρείες - πλυντήρια που διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ με «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Για την ύπαρξη του νέου λογαριασμού μίλησε και ο συνήγορος του Νικ. Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, ο οποίος τόνισε «ότι τα χρήματα αυτά ήταν του Τσοχατζόπουλου αλλά ο πελάτης μου, όπως είπε, δεν μπορεί να θυμάται εκ ποίας αιτίας κατατέθηκαν στον λογαριασμό του».

Ο κ.Βλάχος αποκάλυψε μάλιστα ότι συνολικά 35 εκατ. ελβετικά φράγκα είχαν ως αποδέκτη τον στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικ. Ζήγρα και βρέθηκαν σε λογαριασμούς του. Ειδικότερα ο κ. Βλάχος, ανέφερε με στοιχεία ότι για τη σύμβαση των ρωσικών αρμάτων, η έρευνα που διεξήγαγε εντόπισε 32 εκατ. ελβετικά φράγκα με τελικό αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο και ενδιάμεσο τον Νικ. Ζήγρα. Σε λογαριασμούς του τελευταίου βρέθηκαν τα 29 εκατ. από αυτά.

Για τα υποβρύχια, ο κ. Βλάχος έδωσε στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος ύψους 3 εκατ. ελβετικών φράγκων από τα οποία ένα εκατ. σε μετρητά πήρε ο ίδιος ο Ν. Ζήγρας και 1,450 εκατ. η αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη, Ελγκε Στόφεργκεν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Βλάχος συνέδεσε ευθέως τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την ��ποδοχή των χρημάτων, δίδοντας ως βασικά στοιχεία όχι μόνον τα ευρήματα στους λογαριασμούς και την εκπροσώπηση των εταιρειών πλυντηρίων -Blue Bell και P&Aαπό τον στενό συνεργάτη Νικ. Ζήγρα, αλλά και τα σημαντικότατα ευρήματα στο αρχείο του πρώην υπουργού που κατασχέθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Και ο κ.Βλάχος δεν σταμάτησε σε αυτά, μεταξύ άλλων ανέφερε πως στο αρχείο Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν μεταξύ άλλων όλα τα έγγραφα με τον λογαριασμό για τα χρήματα που κατέληξαν στην αδελφή της πρώην συζύγου του Γκουντρούν, αλλά και δεκάδες έγγραφα τα οποία δείχνουν την προσπάθεια του κ.Τσοχατζόπουλου να μπλοκάρει τους λογαριασμούς στην Ελβετία.

Όπως αναφέραμε και χτες στο star.gr, ο κ.Βλάχος τόνισε πως τα χρηματικά ποσά που φτάνουν στον Ζήγρα δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική του δραστηριότητα (έμπορος ξυλείας) !

Σημειώνεται πάντως πως και σήμερα, ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν πήγε στο δικαστήριο, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει μέχρι να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.

Βίντεο STAR