Ωραία μας τα λέει ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα!

Ο (σχεδόν) 55χρονος Ολλανδός τεχνοκράτης αφού μας έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι ανεβάζοντας το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ο ίδιος ετοιμάζεται προς αποχώρηση γιατί παίρνει σύνταξη… στα 55 του!

Ο Τράα έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Τύπο, με την πρώτη να είναι όταν πρότεινε 9 μέτρα-φωτιά για τον ιδιωτικό τομέ��, μεταξύ των οποίων η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ δική του πρόταση είναι και η μετενέργεια, δηλαδή η κατάργηση των τριετιών και του επιδόματος γάμου μόλις λήξει η ισχύς της εθνικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.

Ακόμη και η άφιξη του στην Αθήνα, πάντως, είχε προκαλέσε�� πολλά σχόλια καθώς είχε εγκατασταθεί σε ακριβό διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όταν το θέμα έπαιξε στα ΜΜΕ, «αναγκάστηκε» να φύγει για έπαυλη στη Φιλοθέη με ενοίκιο «μόλις» 4.000 ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, έχει τη φήμη του σκληρού τεχνοκράτη χωρίς αίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, που στέκεται σε επουσιώδη πράγματα και λεπτομέρειες. Μάλιστα, πρώην συνάδελφός του τον είχε χαρακτηρίσει «Mr Nobody», δηλαδή «Κύριο Κανένα»…