​Την σιγουριά πως «το ευρώ έχει μπροστά του ένα στέρεο μέλλον», εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ στην Κίνα, ευχήθηκε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα να μην χρειαστεί σχέδιο διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Πιστεύω πως η συλλογική πολιτική βούληση να διατηρήσουμε, να προασπίσουμε και να ενισχύσουμε την ευρωζώνη, έχει υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε η Λαγκάρντ, εκτιμώντας πως «το ευρώ έχει μέλλον και ένα μέλλον μακροπρόθεσμο».

Για την Κύπρο, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως αποτελεί μοναδική περίπτωση και ότι η οικονομία της αντιπροσωπεύει μόνο το 0,2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Ήταν μια περίπτωση πολύ ειδική από πολλές απόψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρξουν περαιτέρω κρίσεις στην Ε.Ε., η Λαγκάρντ απάντησε: «Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα. Η πιο ακριβή μου ελπίδα είναι πως δεν θα υπάρξει άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε δυσκολία που θα έχει ανάγκη μια βοήθεια τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους όσο και από το ΔΝΤ».