​«Συγγνώμη Έλληνες… έσφαλα» εξομολογείται έμμεσα μετά από πολύ καιρό ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κούγκμαν, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος στις προβλέψεις του για την Ε��λάδα!!!

Ο κος Κρούγκμαν αν και υποστηρίζει πως η οικονομική ανάλυση για την Ελλάδα ήταν ορθή, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν υπολόγισε σωστά την πολιτική διάσταση των εξελίξεων!!

«Τα τελευταία τρία χρόνια προέβλεπα ένα πιθανό σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: μια τραπεζική κρίση, την οποία ακολουθούν περιορισμοί στις τραπεζικές αναλήψεις παρόμοιοι με το corralito στην Αργεντινή το 2001 και μετά -με το επιχείρημα κατά της εξόδου να έχει εξαλειφθεί- την επανεισαγωγή του εθνικού νομίσματος. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Παρά τον μεγάλο πόνο, η προσήλωση της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας στο ευρώ αποδείχθηκε υπερβολικά ισχυρή. Η ανάλυσή μου για τα οικονομικά δεν ήταν λάθος, αλλά οι πολιτικές μου προβλέψ��ις ήταν άστοχες», γράφει.

Ο γνωστός οικονομολόγος δεν έχει ωστόσο την ίδια άποψη για τη Μεγαλόνησο, για την οποία επιμένει ότι θα πρέπει αυτή να εγκαταλείψει το ευρώ!