Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι Κύπριοι τις επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup.

Ο κύπριος πρόεδρος έφτασε γύρω στις 2 το μεσημέρι στη Βελγική πρωτεύουσα και ξεκίνησε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με Ευρωπαίους Αξιωματούχους.

Γύρω πριν τις 16.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της ΕΕ η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν , Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε εξέλιξη είναι απο τις 16:00 το γεύμα εργασίας, στο οποίο παρακαθονται επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Αυτή είναι η πλέον κρίσιμη συνάντηση πριν το Eurogroup, καθώς από τη μία πλευρά ο Πρόεδρος της ΕΚΤ καλείται να χειριστεί την κυπριακή κρίση την επόμενη μέρα χρησιμοποιώντας τα «εργαλεία» της κεντρικής τράπεζας, ενώ από την άλλη , η Κ. Λαγκάρντ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και την περαιτέρω στάση της.​

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, εφόσον χρειαστεί, ο Χέρμαν βαν Ρομπέι θα μιλήσει τηλεφωνικώς με τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ και με τη γερμανίδα Καγεκλάριο Μέρκελ.