Τις πληροφορίες που θέλουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει αρνηθεί πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε γραπτή του δήλωση, διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ούτε ήταν ποτέ δυνατόν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αρνηθεί τέτοια πρόσκληση.

«Αντίθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκδήλωσε στον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο τον πρόθεσή του να επισκεφθεί αμέσως τη Μόσχα, εφόσον υπήρχε ανάλογη πρόθεση και από την άλλη πλευρά. Συγκεκριμένα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, την περασμένη Τρίτη, 19 Μαρτίου, ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Μόσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος όχι μόνο αποδέκτηκε την πρόταση Πούτιν, αλλά του απάντησε πως είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα ακόμα και αύριο.

«Η απάντηση του Προέδρου Πούτιν ήταν ότι μια τέτοια επίσκεψη θα χρειαζόταν χρόνο και σωστή προετοιμασία για να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα. Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι απολύτως έτοιμος να επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα, μόλις αυτό είναι κατορθωτό», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.