​Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς ασκούν κακουργηματικές διώξεις σε στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, ένα νέο επεισόδιο παίζεται στο σίριαλ για το ποιος αποφάσισε την προσ��υγή στο ΔΝΤ!!!

Γυρνάμε λίγο το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα, πάμε … στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή του... Καστελόριζου, όπου μας παρουσιάστηκε η προσφυγή της χώρας στο Ταμείο σαν τουριστικό πακέτο με θάλασσα, βαρκούλες και παραδοσιακά σπιτάκια!

Σε αυτό το υπουργικό είχαν κληθεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πέτρος Ευθυμίου, οι τότε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος. Ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στον ΟΑΣΕ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πήρε το λόγο σοκαρισμένος, για να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αναφέροντας την εικόνα που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία επίσης είχαν καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Ευθυμίου μιλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου κοιτούσε απαθής! Ακόμη και όταν ο κ. Ευθυμίου κορύφωσε: «Πρόεδρε, μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου».

Κάπου εκεί τελείωσε η συνεδρίαση και άρχισε... το Καστελόριζο με όλα τα συνοδευτικά!