Φάτε λιτότητα κορόιδα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Ιρλανδία και οπουδήποτε έχει βάλει το χεράκι του το ΔΝΤ!

Το Ταμείο μπορεί να έχει τη λιτότητα για Ευαγγέλιο ωστόσο για τον εαυτό κρατά τα… καλύτερα: ψαγμένα κοσμοπολίτικα κοκτέιλ, σολομοί, χαβιάρι, γαρίδες και οστρακοειδή!

Καθώς οι γιορτές είναι προ των πυλών, το ΔΝΤ αποφάσισε να κάνει μια... γιορτούλα για τα στελέχη του. Γιορτούλα, τρόπος του λέγειν, καθώς είχε προβλέψει για 13.000 συμμετέχοντες, εκ των οποίων προσήλθαν οι 7.000.

Το γκαλά προέβλεπε κυριολεκτικά πανδαισία γεύσεων με πιάτα από όλο τον κόσμο σε 7 κέντρα σερβιρίσματος, δεκάδες ορεκτικά, απίστευτες ποικιλίες τυριών, πολυτελείς μπαγκέτες και είδη άρτου, γλυκά... to die for (μεταξύ των οποίων και μπακλαβάς) και φυσικά ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ορχήστρα για χορό, τον οποίο «τίμησαν» και με το παραπάνω οι -συνήθως «σφιχτοί»- γραφειοκράτες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, όπως τονίζει και η Washighton Post, το κόστος του πάρτι ανέρχεται σε 500.000 δολάρια, αν και αξιωματούχος του ΔΝΤ έκανε λόγο για «μόλις» 350.000 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, μια απόκλιση προς τα πάνω σε σχέση με τις εκτιμήσεις μπορούμε να την περιμένουμε. ΔΝΤ είναι!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν είναι η γιορτή. Αλοίμονο. Το ζήτημα είναι αν είναι ηθικό να προβαίνει σε τέτοιες επιδείξεις χλιδής και αλόγιστης σπατάλης ο Οργανισμός ο οποίος καλεί (ή επιβάλλει) εκατομμύρια κόσμου να πούνε το ψωμί, ψωμάκι και να μάθουν να ζουν χωρίς πολλές απαιτήσεις ή «σπατάλες» τύπου φαγητό, ηλέκτρικό ρεύμα και θέρμανση...

Ψάχνοντας το θέμα πέσαμε πάνω σε ένα βίντεο από τις αξέχαστε στιγμές που έζησαν τα στελέχη του ΔΝΤ το…. 2007!! Λίγο πριν δηλαδή γίνει το μεγάλο ΜΠΑΜ στην Αμερική με την Lehman Brothers και την General Motors!!! Μετά από αυτό ας μη μας φαίνεται περίεργο, που τη στιγμή που η ευρωζώνη ΥΠΟΦΕΡΕΙ… οι κύριοι του "Διεθνούς Νομισματικού… Τρελοκομείου" το γλεντάνε!!!
​​​