​Ο Άρειος Πάγος «κλείνει» την πόρτα στο υπουργείο οικονομικών, γυρίζοντας την πλάτη στον κ. Στουρνάρα όσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ! Έτσι, οι καταναλωτές ΔΕΝ θα υποχρεούνται να πληρώνουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά το αίτημα του υπουργού στο Ανώτατο Δικαστήριο με το οποίο ζητούσε να κρίνει το χαράτσι και τ��ν είσπραξη του από τη ΔΕΗ συνταγματική.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τότε το ελληνικό Δημόσιο, δια μέσου του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπέβαλε αίτηση με την οποία ζητά προσωρινά την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης έως ότου συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εκδώσει απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τελικά ο Άρειος Πάγος "κρέμασε" τον κ.Στουρνάρα!!! Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα Στο��ρνάρα και ΔΕΗ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει την εκτέλεση της επίμαχης απόφασης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση σε αίτημα αναστολής εκτέλεσης που συζητείται αύριο από το ανώτατο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι καταναλωτές υποχρεούνται να καταβάλλουν το “χαράτσι”, αλλά δεν υποχρεούνται να το καταβάλλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Απομένει να δούμε πως θα κινηθεί από δω και στο εξής το ΥΠΟΙΚ το οποίο ουσιαστικά δήλωσε αδυναμία να εισπράξει το τέλος ακινήτων μέσω διαφορετικών μηχανισμών. Στην κυβέρνηση πάντως διαμηνύουν ��τι δεν εξετάζουν άλλο τρόπο είσπραξης του Τέλους.

Bίντεο mega