Στην κοινοπραξία που συμμετέχει η θυγατρική του ΟΠΑΠ και η Intralot πέρασαν σήμερα τα κρατικά λαχεία, με απόφαση του ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας, το οποίο και ενέκρινε τη βελτιωμένη προσφορά, γεφυρώνοντας τις διαφορές που είχαν προκύψει στις αρχικές διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται πως η κοινοπραξία είχε καταθέσει μια προσφορά γύρω στα 130 εκατ, η οποία είχε κριθεί κατώτερη της εκτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή. Τελικά ενισχύθηκε κατά 60 εκατομμύρια και έτσι κρίθηκε ικανοποιητική.

Η συμφωνία για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Intralot αφορά το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των κρατικών λαχείων για 12 χρόνια, ενώ αφορά τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά λαχεία, όσα διεξάγονται με κλήρωση ή και χωρίς.

Παράλληλα, θα επιβάλλεται ετήσια φορολόγηση επί των μικτών κερδών 30%, αλλά και ρήτρα για το ελάχιστο εγγυημένο όφελος. Οι εκτιμήσεις του ταμείου αποκρατικοποιήσεων κάνουν λόγο για 1 δισ. ευρώ κέρδη σε περίπου 12 χρόνια!!!

Στη δεύτερη φάση περνά και η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 7 υποψήφιοι θα λάβουν σήμερα το σχέδιο σύμβασης για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, επί του οποίου θα κληθούν να δώσουν τις προσφορές τους.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν περίπου στα τέλη Ιανουαρίου του 2013, ενώ μέχρι τότε οι επτά υποψήφιοι θα μπορούν να προχωρήσουν σε νομικό και οικονομικό έλεγχο των στοιχείων του ΟΠΑΠ.

Βίντεο mega