​Τουλάχιστον 700 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν ήδη τεθεί σε αργία, ενώ 1700 θα είναι οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία μετακινήσεων των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο- τα κενά στη Δημόσια Διοίκηση είναι πολλά, πολλαπλάσια από τον αριθμό εκείνων που οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η απορρόφηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει σταδιακά κατά κύματα, ενώ η κάλυψη των πρώτων 500 θέσεων διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής θα ξεκινήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, ύστερα από αξιολόγηση από την τριμελή επιτροπή.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα μοριοδοτούνται θα είναι:

-η συνάφεια της θέσης με τα καθήκοντα που είχε ο υπάλληλος πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα, η προϋπηρεσία

-η εμπειρία του,

-τα εκπαιδευτικά προσόντα,

-η εντοπιότητα

-και η οικογενειακή κατάσταση.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα, προκειμένου να καλυφθούν άλλες 1.500 θέσεις διοικητικών καθηκόντων.

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο έχει ζητήσει από τους φορείς να γνωστοποιήσουν τα κενά που έχουν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις υπαλλήλων! Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι περισσότερες ελλείψεις προσωπικού εντοπίζονται στον ΕΟΠΠΥ όπου φθάνουν τις έξι χιλιάδες, ενώ τουλάχιστον 1.000 κενά εντοπίζονται και στα ΚΕΠ.