Δεν υπάρχει δεσμευτική ημερομηνία για την κατάθεση του φορολογικού στη Βουλή, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του STAR, κάτι που θα συμβεί όταν είναι έτοιμο και καθαρογραμμένο το νέο φορολογικό. Άλλωστε η τρόικα που έδωσε το πράσινο φώς έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό οικονομικών και σε όσα της έχουν διαβιβασθεί, όπως λένε στο υπουργείο. Να σημειωθεί μάλιστα οτι ο Δ. Χατζησωκράτης της ΔΗΜΑΡ έχει επαναλάβει οτι η κατάθεση εντός του Δεκεμβρίου είναι προαπαιτούμενο και όχι σε συγκεκριμένη ημερομηνία και πάντως όχι πριν απο το Eurogroup της Πέμπτης 13.12.2012.

Η κατάθεση του φορολογικού θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η σύνταξη όλων των διατάξεων μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις που έγιναν από τη διαβούλευση του ΥΠΟΙΚ με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συμπολίτευσης.

Οι ίδιες πληροφ��ρίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί το αργότερο έως την Πέμπτη καθώς η κατάθεσή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης που αναμένεται να αποφασιστεί στο Eurogroup της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο έχει λάβει την τελική έγκριση από την τρόικα.