«Λανθασμένες» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις περί νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, υποστηρίζοντας ότι με το πρόγραμμα επαναγοράς θα γίνει σημαντική μείωση του χρέους, ενώ επισημαίνει ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Στην ίδια συνέντευξη, ερωτώμενος εάν το ευρώ κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της Γαλλίας, ο κ. Άσμουσεν απαντά κατηγορηματικά αρνητικά. «Αποκλείεται. Έχουμε όλοι μεγάλο συμφέρον για μια οικονομικά ισχυρή και υγιή Γαλλία. Διαφορετικά, η νομισματική και οικονομική ένωση δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζουν και οι Γάλ��οι- είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δηλώνει.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μόντι πέτυχε πολλά σε σύντομο χρόνο και κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εξουσία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζει: «Όποιος κυβερνήσει την Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές αυτή την πορεία με την ίδια σοβαρότητα».

Το στέλεχος της ΕΚΤ, εξηγώντας τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για ανάπτυξη μόλις 0,4% της γερμανικής οικονομίας το 2013, επισημαίνει ότι η αιτία είναι η εξασθένηση της ζήτησης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, λόγω της οικονομικής κρίσης και προσθέτει ότι «τώρα φαίνεται ότι η Γερμανία δεν είναι νησί».