Η λύση στο χρέος και τα στοιχήματα για το αν ο Τσίπρας θα φορούσε γραβάτα

Οι γραβάτες που δώρισαν στον πρωθυπουργό ξένοι ηγέτες

Στο προσκήνιο έφερε η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα φορούσε γραβάτα (όπως και έπραξε τελικά) αν υπήρχε λύση. «Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται. Πρέπει να βρω πουκάμισο όμως γιατί δεν έχω ανοιχτό πουκάμισο» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαμογελαστός και με χαλαρή διάθεση, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθούσε.   

Διαβάστε επίσης: Με κόκκινη γραβάτα ο Τσίπρας στο Ζάππειο!

Οι επιλογές για την καλύτερη γραβάτα πάντως ήταν πολλές .

Τον χορό με τις ...γραβάτες του πρωθυπουργού, τον άνοιξε ο Ματέο Ρέντσι πριν από 3,5  χρόνια, όταν του χάρισε την καλόγουστη ιταλική γραβάτα σε μπλε σκούρο χρώμα. “Made in Italy είναι η καλύτερη επιλογή” του είπε εμμέσως,  πλην σαφώς.

 «Υπόσχομαι να φορέσω τη γραβάτα όταν θα βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση για την Ευρώπη»:   Η υπόσχεση από τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν συμπαθεί καθόλου τις γραβάτες, ήρθε και από τότε αρκετοί ήταν εκείνοι που με χιουμοριστική διάθεση αναφέρθηκαν στο θέμα.

Την κόκκινη γραβάτα του, έβγαλε σε μια στιγμή ενθουσιασμού ο Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες και την χάρισε στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας άλλη μία στη συλλογή του. Ευτυχώς ...διαφορετικού χρώματος.

Τον Μάιο του 2015 ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, αιφνιδιάζει τον Αλέξη Τσίπρα. Μπροστά στις κάμερες έβαλε τη δική του γραβάτα στο λαιμό του Έλληνα πρωθυπουργού για να δει αν του πάει!

Η ... χάρη της γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα έφτασε μέχρι και το Πεκίνο. "Το κάναμε χωρίς γραβάτα, οπότε συζητήσαμε σε μία χαλαρή και ειλικρινή ατμόσφαιρα" δήλωσε μετά τη συνάντησή τους ο Κιζέζος πρωθυπουργός  

Για χρόνια πολιτικοί ανά τον κόσμο αναφέρονται σε επίσημες μάλιστα ομιλίες τους, στις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

"Για ένα κράτος-μέλος τώρα όλοι οι άνδρες πρέπει να βγάλουν τις γραβάτες τους"  είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Φρανς Τίμερμανς στις 4/3/2015.

Το ...παιχνίδι της γραβάτας συνεχίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2016. "Έχω δεσμευτεί ότι αυτή την ενδυματολογική αλλαγή θα την πράξω όταν έχουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός" είχε δηλώσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top