Βέλη της αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση για τη συμφωνία στο χρέος

ΝΔ: Καθυστέρησε 4 χρόνια η συμφωνία λόγω Τσίπρα – Γεννηματά: Η θηλιά στο λαιμό μας παραμένει

Πρώτη δημοσίευση: 14.20

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα» που καθυστέρησαν τέσσερα χρόνια τη συμφωνία για το χρέος.

Διαβάστε ακόμη: ΝΔ: Οι αυταπάτες του Τσίπρα καθυστέρησαν 4 χρόνια τη συμφωνία για χρέος

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «τέταρτο μνημόνιο» και τονίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται αμέσως πολιτική αλλαγή.

«Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup. Οι αποφάσεις είναι καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος» τονίζει σε δηλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Όσο για το χρέος, τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030» σημειώνει η κα Γεννηματά, τονίζοντας πως «η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει».

Για την «ελάχιστη δυνατή παρέμβαση» που έπρεπε να γίνει για να μετατεθεί το ελληνικό ζήτημα στα παγωμένα προβλήματα της Ευρωζώνης, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου είναι χειρότερη από αυτή που επετεύχθη το 2012 και καλεί τον κ. Τσίπρα «αντί για γραβάτα να φορέσει παπιγιόν, δηλαδή φιόγκο».

«Έδωσαν την Μακεδονία και πήραν μνημόνιο μέχρι το 2060» αναφέρει η Χρυσή Αυγή, η οποία κάνει λόγο για «προδοσία του Έθνους και η καταστροφή της οικονομίας από την συμμορία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι η χτεσινή συμφωνία του Eurogroup αποτελεί ουσιαστικά ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Για απόφαση «κατώτερη των προσδοκιών» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, δεσμεύουν τη χώρα σε αμυντικές πολιτικές λιτότητας για πολλές δεκαετίες, με την τρόικα να μας βαθμολογεί κάθε τρίμηνο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η απόφαση του Eurogroup μπορεί να είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο το σωστό θα ήταν να υπάρξει κούρεμα του χρέους, εξαιτίας των πολλών λαθών που έχουν γίνει από τους εταίρους», υποστήριξε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 , ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top