Handelsblatt: Η επίλυση του Σκοπιανού, ίσως βοηθήσει τον Τσίπρα στο χρέος

Τονίζει, ωστόσο, πως ίσως ο Τσακαλώτος ίσως απογοητευτεί στο Eurogroup

Handelsblatt: Το Σκοπιανό ίσως βοηθήσει τον Τσίπρα

Για «παζάρεμα μέχρι τέλους» κάνει λόγο η Handelsblatt σε ρεπορτάζ για το επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης και τις παραχωρήσεις που ίσως αποσπάσει η Ελλάδα για το χρέος από τους εταίρους της.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ επισημαίνει ότι «η συνάντηση ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Όπως εξηγεί, (κυρίως) ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς «αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις». 

Η γερμανική εφημερίδα ότι υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. «Ωστόσο, η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε ευρωπαίοι διπλωμάτες», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί, σημειώνει η Handelsblatt, «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».

Η Handelsblatt αναγνωρίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι, οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός», τονίζει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top