Αξιωματούχος της Κομισιόν περιγράφει την απόφαση της Πέμπτης στο Eurogroup!

Πότε θα εκδοθεί η ανακοίνωση και τι θα γίνει με το ΔΝΤ

Αξιωματούχος της EE περιγράφει την απόφαση του Eurogroup

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

H συζήτηση στο eurogroup της Πέμπτης δεν θα είναι απλά “τελετουργική”, αλλά θα έχει ουσία, σε ότι αφορά το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος με αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες, εξηγώντας ότι “υπάρχουν μεν διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκλίνουν πάρα πολύ γρήγορα”.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος εξήγησε ότι η λύση που θα δοθεί, θα είναι τέτοια που θα είναι αξιόπιστη για τις αγορές και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία “έκπληξη” από τη μη ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού σκέλους του ΔΝΤ, καθώς αφενός οι εξελίξεις έχουν προεξοφληθεί, αφετέρου το ΔΝΤ θα μετέχει κανονικά στη βάση του άρθρου 4 στην επιτήρηση της Ελλάδας μετά το πρόγραμμα.

Ενημέρωσε μάλιστα τον Τύπο ότι η ομάδα εργασίας του eurogroup θα συνέλθει πριν τους υπουργούς για να προετοιμάσει την ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί ως τις 18:30 ώρα κεντρικής Ευρώπης. Επί της ουσίας εξήγησε μάλιστα ότι το ΔΝΤ θα εκδώσει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας λίγες εβδομάδες μετά.

Έκανε λόγο μάλιστα για “πολύ καλά νέα”, για “έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα” και τόνισε ότι η απόφαση είναι έτοιμη κατά 80%.

Τέλος εξήγησε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές για το πως θα γίνει η αποπληρωμή του ΔΝΤείτε με δόση προς την Ελλάδα που στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει η ίδια με δική της απόφαση προς αυτό το σκοπό, είτε με ξεχωριστό ποσό σε ειδική απόφαση του ΔΝΤ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top