Οι «Μακεδόνες» του Ζόραν Ζάεφ και οι Έλληνες

Τι μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Το παρασκήνιο της τελετής στις Πρέσπες, αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές περιέγραψε  η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

H συμφωνία τιτλοφορείται «Τελική συμφωνία για την Επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών από το 1993». Τι σημαίνει αυτό; Αφενός ότι είναι η τελική συμφωνία και δεν αλλάζει και αφετέρου ότι το Σκοπιανό δεν είναι μέρος πλέον της λίστας με τα προβλήματα του συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκλονιστικές εικόνες από το Πισονέρι - Μάχες σώμα με σώμα στο βουνό

«Υπάρχουν όμως και αμήχανες στιγμές και στις καρδιές όλων μας όταν ακούσαμε πέντε φορές τον κ.Ζάεφ να μιλά για τον μακεδονικό λαό και τους Έλληνες. Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να το συνηθίζουμε. Είναι η απόρροια της συμφωνίας έστω κι αν λέει ότι αναφέρονται σε άλλη ιστορική περίοδο. Από σήμερα και εφεξής λέγονται Μακεδόνες» σημείωσε η Κάτια Μακρή.

Η δημοσιογράφος επεσήμανε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε αρκετές φορές ότι «αυτό το βήμα δεν πρέπει να μείνει μετέωρο» αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν από δω και πέρα από τη σκοπιανή πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Κάτιας Μακρή, οι δύο πρωθυπουργοί έπιασαν τη Μογκερίνι και της είπαν ότι πρέπει να βοηθήσει με λόγια και χρήμα στα Σκόπια, ώστε να ψηφίσει ο κόσμος το δημοψήφισμα και να μην τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top