Άφαντος ο Μπαρμπαρούσης – Ο βίος και η πολιτεία του

Ποιος είναι ο βουλευτής που κάλεσε σε πραξικόπημα κι έτρεξε αμέσως να κρυφτεί

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star

 

Καταζητούμενος παραμένει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος αφού από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε πραξικόπημα, επιχείρησε να εξαφανιστεί και διέφυγε των αστυνομικών που του είχαν στήσει μπλόκο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Ο 38χρονος βουλευτής, ο οποίος κατηγορείται με το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η Real News, από το 2012 έως σήμερα έχει δικαστεί για μια σειρά ποινικών αδικημάτων που αφορούν την εμπλοκή του στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2012 εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομάδας μαυροντυμένων χρυσαυγιτών, συνοδεία του αστυνομικού του φρουρού, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, όπου υπό τις εντολές του έσπασαν πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών.

Τότε του είχαν αποδοθεί κατηγορίες για παράνομη βία, απρόκλητη φθορά, αντιποίηση Αρχής και παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, αλλά τελικά αθωώθηκε μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια περίοδο του επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ αποκαλύφθηκε φωτογραφικό υλικό με τον ίδιο να ποζάρει αγκαλιά δίπλα στον δολοφόνο του Παύλου, Γιώργο Ρουπακιά.

Τότε μάλιστα προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης, δηλώνοντας ψευδώς, ότι δε γνώριζε τον Ρουπακιά, τον ώμο του οποίου ακουμπούσε το χέρι του.

«Στον δρόμο να τον έβλεπα δε θα τον γνώριζα», είχε πει τότε.

Σαν να μην έφταναν αυτά, τον Αύγουστο του 2016 κατηγορήθηκε ότι ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό αστυνομικού σε καφενείο του Αγρινίου.

Ο Μπαρμπαρούσης μαζί με μια ομάδα πέντε ατόμων, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιθανόν να ήταν συγγενείς του, έφτασαν στο Ξηρόμερο με δύο οχήματα και αφού κατέβηκαν, επιτέθηκαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα σε νεαρό αστυνομικό.

Μετά από το περιστατικό αυτό, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι τριών νεαρών, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες συμμετείχαν στην επίθεση.  Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παράνομος οπλισμός, ενώ συνελήφθη και ο θείος του βουλευτή για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, κτηνοτρόφος από το Ξηρόμερο, βρισκόταν μέχρι την Παρασκευή στον στενό κύκλο εμπιστοσύνης του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όσοι τον γνωρίζουν από παλιά, μιλούν για έναν άνθρωπο, ο οποίος δε φημιζόταν για τις καλές του επιδόσεις στο σχολείο, αλλά για την αδιαφορία του και τη μακριά του χαίτη. Μάλιστα φρόντισε να αφήσει κι ένα παχύ μουστάκι για να θυμίζει τον ήρωα του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη, κάτι για το οποίο καμάρωνε.

Η αντίδρασή του μάλιστα να τραπεί σε φυγή αμέσως μετά το συμβάν στη Βουλή δεν παραξένεψε κανέναν από τους γνωστούς, αφού τον περιγράφουν ως έναν επιπόλαιο άνθρωπο που μόλις ξεσπάσει η κρίση εξαφανίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top