Μοσκοβισί: Πιο σφικτή εποπτεία στην Ελλάδα μετά το τέλος του μνημονίου

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική»

Για σφικτή εποπτεία στην Ελλάδα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, έκανε λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών είπε πως «η ελληνική κρίση έχει υπάρξει μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη και η μακρύτερη της Ευρωζώνης».

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα στην κατάσταση ανάκαμψης που βρισκόταν η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία και πως το πρόβλημα του χρέους είναι εδώ για να μείνει για πολύ, ακόμα και αν το αντιμετωπίσουμε με ισχυρά μέτρα ελάφρυνσης.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική για πολύ καιρό» πρόσθεσε. 

Ο Μοσκοβισί δήλωσε πως η μεταμνημονιακή επιτήρηση δεν πρέπει να μοιάζει με τέταρτο πρόγραμμα αλλά «την ίδια στιγμή πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους επενδυτές και τους δανειστές ότι η Ελλάδα θα επιμείνει σε υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και θα ακολουθήσει την εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος».

«Γι' αυτό και η ενισχυμένη εποπτεία είναι το πιο πιθανό εργαλείο. Θα προσφέρει μια πιο σφιχτή εποπτεία από ό,τι οι κανονικές μεταμνημονιακές εποπτείες αλλά ποιοτικά διαφορετική από αυτή που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια ως χώρα σε Μνημόνιο» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top