Τουρκία: «Παγώσαμε τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα, όχι με την Ευρώπη»

Γιλντιρίμ για τους «8»: «Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα»

Πρώτη δημοσίευση  09-06-2018 18:30

 

Για το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, μίλησε ο  Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως «πάγωσε» η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Παγώνει» η Τουρκία τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα!

Η Κομισιόν στέλνει μήνυμα στην Τουρκία για την επανεισδοχή των μεταναστών

Σε στρατόπεδο κρύβουν τους 8 Τούρκους αξιωματικούς!

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8, ανέφερε ότι «ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα (με τους 8) δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε. Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονία να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους FETO (γκιουλενιστές) που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε αυτή τη χώρα».

Ωστόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως θέλει να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης ότι υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία άλλη με την ΕΕ. «Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας με την ΕΕ. Δεν τίθεται», ανέφερε.

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top