Το άγχος του Τσακαλώτου στη Βουλή: Δίνει Πανελλαδικές η κόρη μου!

Μόλις τελείωσε η ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ, έσπευσε να την πάρει τηλέφωνο

Η υποδόση του 1 δισ. ευρώ έχει παγώσει. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «γκρινιάζουν» για τα μέτρα. Η ιταλική πολιτική κρίση έχει «θορυβήσει» τις αγορές.

Και βλέπεις τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να βγαίνει αγχωμένος από συνεδρίαση και να παίρνει τηλέφωνο. Λογικό. Μόνο που ο υπουργός Οικονομικών είχε αγχωθεί… για τις Πανελλαδικές καθώς η κόρη του δίνει σήμερα εξετάσεις!

Μόλις πληροφορήθηκε τα ευχάριστα, ήρθε και η mllion dollar question από τους δημοσιογράφους: «Θα ακολουθήσει οικονομικά;».

Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου ήταν αποστομωτική: «Χειρότερα… Νομικά».

 

Ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Με νομοτεχνική προσθήκη ή τροπολογία που θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η αναπροσαρμογή του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το πολυνομοσχέδιο. «Μας μεταβίβασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο» δήλωσε μετά την ενημέρωση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ,. Γιώργος Λαζαρίδης.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την ενημέρωση είπε χαρακτηριστικά ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή χωρίς την ρύθμιση που φέρνει αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές και πως η επίμαχη διάταξη θα προστεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

 

Τι είπε ο κ. Τσακαλώτος

Υποστήριξε ότι οι θετικές διατάξεις είναι συντριπτικά περισσότερες από τις αρνητικές και πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν είναι τραλαλά, όπως γράφεται» εννοώντας ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα με την ψήφιση του μνημονιακού νομοσχεδίου.

Αναφορικά με την δυσλειτουργία που εμφανίστηκε μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το αν πρέπει να υπάρξει συνεδρίαση της ΚΟ είπε: «εγώ είχα πει ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει συνεδρίαση, αλλά θα γίνει ό,τι αποφασίσουν».

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από τον ESM λέγοντας ότι οφείλεται σε τεχνικούς λόγους που θα αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

 

Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top