«Πάγος» στην εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα έμεινε μετεξεταστέα στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Πρώτη δημοσίευση: 11.47

Για την άλλη εβδομάδα αναβλήθηκε η καταβολή της (υπο)δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Ο λόγος είναι η πρόοδος που δεν έχει επιδείξει η Ελλάδα στο θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς είναι συνδεδεμένη με την προηγούμενη, τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, η απόφαση λήφθηκε καθώς εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση των καθυστερήσεων στο εσωτερικό εκτελούνται πλήρως.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «πραγματοποιήθηκε πρόοδος όσον αφορά την περαιτέρω μείωση καθυστερούμενων οφειλών" και η πρόοδος στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάτι που επίσης αποτελούσε προϋπόθεση για την αποδέσμευση  θεωρείται ικανοποιητική».

 

ΝΔ: Αδιαφορία και ανικανότητα

«Η κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς. Δυσκολεύεται, όμως, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές» σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για το «πάγωμα» της υποδόσης.

«Η αδιαφορία και ανικανότητά της προκαλεί μια ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ μόλις προ ολίγων ημερών είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη» καταλήγουν οι πηγές της Πειραιώς.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top