Στο Μόναχο ο Μητσοτάκης: Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος

Συναντήθηκε με Ταγιάνι, Έτινγκερ, Ντολ - Θα συναντήσει και τον Βέμπερ

Στο Μόναχο ο Μητσοτάκης: Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος

«Φοράω πάντα τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους από το Μόναχο όπου βρίσκεται.

Όπως διευκρίνισε, όμως, «αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες του κυβερνητικού έργου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει προγραμματισμένες επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, χαρακτήρισε «αστεία» όσα του καταλογίζει η κυβέρνηση, ότι υπονομεύει τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στον Ταγιάνι: Να μην πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό με την Ελλάδα η Ιταλία

«Εγώ χρησιμοποιώ την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλού να αναζητήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες γιατί η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Συνάντηση με Ταγιάνι, Έτινγκερ, Ντολ και Βέμπερ

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, και με τον επίτροπο Προϋπολογισμού της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ.

Στη συνάντηση με τον Ταγιάνι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε ιδιαίτερα στην Ιταλία και εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ιταλία να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Με τον Έτινγκερ συζήτησε για το μερίδιο της Ελλάδας στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε κάθε κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 5% σε επενδυτικές δραστηριότητες που επιθυμεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα αυξημένα κονδύλια για το θέμα της μετανάστευσης και ζήτησε η αύξηση του σχετικού προσωπικού από 1.500 στα 10.000 άτομα να γίνει πιο σύντομα.

Παράλληλα, άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εμείς δεν είμαστε περιφερόμενοι επισκέπτες στις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες αλλά ανήκουμε στο ΕΛΚ».

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντολ, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Το πρόγραμμα για τη συνέχεια προβλέπει και συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top