Τροποποιητική δήλωση για 80.000 συνταξιούχους του δημοσίου

Τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλουν χιλιάδες συνταξιούχοι του δημοσίου που είχαν λάβει λάθος εκκαθαριστικά από τον ΕΦΚΑ

Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος καλούνται να υποβάλουν στο σύστημα TAXISnet περίπου 80.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, προκειμένου να «περαστούν» στα εκκαθαριστικά τους τα σωστά ποσά φορολογητέων εισοδημάτων για το έτος 2017 και να βεβαιωθούν νέα ποσά φόρων στα ονόματά τους.

Ο λόγος είναι ότι τα ποσά φορολογητέων εισοδημάτων τα οποία περιλαμβάνονταν στις βεβαιώσεις συντάξεων που εξέδωσε και υπέβαλε για αυτούς τον περασμένο μήνα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ήταν λανθασμένα. Πρόκειται για συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τις φορολογικές δηλώσεις τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις λανθασμένες βεβαιώσεις συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Οι νέες διορθωμένες βεβαιώσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Αυτοί που ήδη έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους με βάση τις προηγούμενες λανθασμένες βεβαιώσεις (υπολογίζονται σε 80.000 περίπου) θα χρειαστεί να καταθέσουν εκ νέου, τροποποιημένες, φορολογικές δηλώσεις στις οποίες θα είναι, πάντως, προσυμπληρωμένα τα διορθωμένα ποσά των φορολογητέων συντάξεών τους, βάσει των νέων βεβαιώσεων που εκδόθηκαν. Για τον σκοπό αυτό, εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα σταλούν στους συγκεκριμένους φορολογούμενους σχετικές ειδοποιήσεις με ηλεκτρονικά μηνύματα στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top