Λιγότερα δημοτικά τέλη για όσους ανακυκλώνουν

Φάμελλος: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το 2018 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικό

Στο βίντεο βλέπετε το σποτ του υπουργείου Περιβάλλοντος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σύνθημα «ΚαθαρίΖΟΥΜΕ»

Στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το 2018, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Την ώρα που ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των πλαστικών μίας χρήσης, το φετινό σύνθημα είναι «Beat the Plastic Pollution. If you can’t reuse it, refuse it», που σημαίνει «νικήστε τη μόλυνση από τα πλαστικά, αν δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, πείτε “όχι” σε αυτό».

 

H Ευρώπη του πλαστικού

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι πετούν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων.

Εξ αυτών, ανακυκλώνονται μόλις το 30%, κάτι που σημαίνει πως επιβαρύνουμε το περιβάλλον με περίπου 17 εκατομμύρια τόνους πλαστικού ετησίως.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 85% των απορριμμάτων στις παραλίες αποτελείται από πλαστικά υλικά.

 

Όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε, τόσο λιγότερα τα δημοτικά τέλη

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το 2018 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικό (BeatPlasticPollution), σε άμεση σύνδεση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την κυκλική οικονομία και τα πλαστικά της Ευρώπης, αλλά και τις πολιτικές για τη θαλάσσια ρύπανση και τη βιοποικιλότητα» δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο ίδιος μίλησε για χρήση των δευτερογενών υλικών και αποβλήτων ως παραγωγικών πόρων και χρήσιμων πρώτων υλών, προσδίδοντας έτσι μια αειφορική διάσταση στο παραγωγικό μοντέλο.

Ξεκαθαρίζοντας πως η ανακύκλωση θα έχει απόλυτη προτεραιότητα, ο κ. Φάμελλος μίλησε για μείωση των δημοτικών τελών προς όφελος δημοτών και επιχειρήσεων, με βάση την απόδοση κάθε δήμου στην ανακύκλωση και στη διαλογή, δηλαδή στην πηγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top