Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: «Θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία με κάθε τίμημα»

Κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί πλήρως τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τονίζοντας όλο νόημα πως «θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία με κάθε τίμημα».

Ο κος Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας προϋποθέτουν τον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου:

«Άρα οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων, οι οποίες ούτε αναθεωρούνται ούτε επικαιροποιούνται και είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις, πρέπει να γίνονται απ’ όλους σεβαστές» έσπευσε να τονίσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι τυχόν αμφισβήτησή τους συνεπάγεται την αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τη Συνθήκη του Montego Bay.

«Εμείς, οι Έλληνες, όπως έχουμε αποδείξει ιστορικώς, θεωρούμε υπαρξιακή αξία την Ελευθερία, αφού μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας» επεσήμανε, επιπλέον.

Και κατέληξε: «Γι΄ αυτό είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε, με κάθε θυσία, το έδαφος, τα σύνορα και την κυριαρχία της πατρίδας μας, τα οποία αποτελούν συγχρόνως και έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top