Συγκινητικές στιγμές στην επέτειο των 45 ετών από το Κίνημα του Ναυτικού

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η τελετή στο θωρηκτό Αβέρωφ για το Κίνημα του Ναυτικού

Με μια τελετή αντάξια της λαμπρής ιστορίας και των παραδόσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού, γιορτάστηκε χθες η 45η επέτειος του θρυλικού Κινήματος του Ναυτικού, το οποίο εκδηλώθηκε τον  Μάιο του 1973 κατά της δικτατορίας, από μια ομάδα αξιωματικών και λίγων ιδιωτών.

«Αναγνωρίζουμε το θάρρος τους. Τιμή σε όλους εκείνους που κινδύνεψαν, τίμησαν τον όρκο τους και αντιστάθηκαν στην κατάλυση της Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η τελετή έγινε στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόντες στην τελετή και δεκάδες απόστρατοι αξιωματικοί αλλά και ιδιώτες που βοήθησαν ποικιλοτρόπως στο Κίνημα του Ναυτικού. Ανάμεσά τους, ο Επίτιμος Ναύαρχος κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, με τη σύζυγό του Μαριάννα.

 «Ήταν μια έκφραση ελεύθερου πνεύματος, κορυφαία αντιδικτατορική κίνηση, πάνω απ' όλα μια πράξη πατριωτική» ανέφερε στην τελετή ο Αρχηγός ΓΕΝ,  Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.   

Το «παρόν» έδωσαν επίσης και συγγενείς μελών του Κινήματος τα οποία δεν βρίσκονται πια εν ζωή, μεταξύ των οποίων και του Κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» Νίκου Παππά.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟν  ΦΛΟΙΣΒΟ

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης  Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσει αμέσως στην ανάπλαση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στον  Φλοίσβο, έκτασης 14 στρεμμάτων, ώστε οι μνήμες να παραμένουν πάντα ζωντανές.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ίδιος «να κρατάμε τους ανθρώπους αυτούς ζωντανούς στη μνήμη μας, με επισκέψεις πολιτών και μαθητών στο πάρκο, το οποίο θα εχει και κειμήλια του Πολεμικού Ναυτικού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top