Το ΣτΕ ενέκρινε τη μεταφορά στο ΕΣΥ των νοσοκομείων του Κορυδαλλού

Εγκρίθηκαν με παρατηρήσεις τα δύο προεδρικά διατάγματα

ΣτΕ: Στο ΕΣΥ τα νοσοκομείων των φυλακών Κορυδαλλού

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εντάσσονται πλέον το Νοσοκομείο κρατουμένων και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας ενέκρινε ως νόμιμα με νομοτεχνικές παρατηρήσεις τα δυο προεδρικά διατάγματα τα οποία κατατέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Με τα διατάγματα  γίνεται πράξη η εξαγγελία προ 16μηνου για την ένταξή τους στο ΕΣΥ .

Τα δυο διατάγματα εγκρίθηκαν από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεοδώρα Ζιάμου, αλλά με επιμέρους νομοτεχνικές παρατηρήσεις , κυρίως για το οικονομικό κόστος.

Ενδεικτικά αναφέρουν:

- πως υπάρχει η πρόβλεψη ότι δεν θα προβληθεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό  καθώς οι δαπάνες θα καλύπτονται από το υπουργείο , την αρμόδια περιφέρεια  Υγείας και το Αττικό νοσοκομείο

-Όμως οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι στο από 13.11.2017 έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης  για μεν την «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού» αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος προμηθείας του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, κ.λπ. υπολογίζεται στα 75.000 ευρώ  ενώ  για το νοσοκομείο κρατουμένων το υπουργείο υπέδειξε ως δαπάνη το ποσό  115.000 ευρώ. Ζητεί λοιπόν τα ποσά αυτά να αναφερθούν ως δαπάνες στα διατάγματα.

Του Παναγιώτη Στάθη  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top