Eπιστολή Σκουρλέτη στα κόμματα για το "σπάσιμο" Β’ Αθήνας και Αττικής

Ποιες είναι οι νέες εκλογικές περιφέρειες που προτείνει να δημιουργηθούν η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για αλλαγές στις εκλογικές περιφέρειες με κατάτμηση της Β' Αθηνών και του Υπολοίπου Αττικής. ¨Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star Γιάννης Ευσταθίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου.  Ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε σήμερα επιστολή στα κόμματα και τα καλεί σε διάλογο.

Στην επιστολή του ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Πρέβεζα, καλεί τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, να λάβουν μέρος σε διακομματική σύσκεψη το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης.

Εκεί θα τους προτείνει να σπάσει η Β' Αθηνών σε τρεις περιφέρειες (Βόρεια, Δυτική και Νότια Αθήνα) και το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο: Ανατολική και Δυτική Αττική.

Ανάλογη πρόταση είχε κάνει η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέει την αποδοχή των προτάσεων Σκουρλέτη, με την καθιέρωση της ψήφου των ομογενών στις χώρες που ζουν.

Δεν  αποκλείεται ο υπουργός Εσωτερικών να αντιπροτείνει την καθιέρωση της ψήφου όσων πολιτών έφυγαν τα χρόνια του μνημονίου, με μηδαμινές πιθανότητες όμως να γίνει αποδεκτή. Ενώ κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το  αν θα επαναφέρει ζήτημα καθιέρωσης εκλογικού συστήματος στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες αλλαγές για να ισχύσουν από τις προσεχείς εκλογές, οψέποτε κι αν γίνουν, απαιτείται να ψηφιστούν από τουλάχιστον 200 βουλευτές. Διαφορετικά, αν συγκεντρώσουν απλή πλειοψηφία, θα ισχύσουν από τις δεύτερες κάλπες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top