Κυβέρνηση: Ποιοι κλείνουν το μάτι για επαναδιαπραγμάτευση

Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για εκλογές και περικοπές

Ο χρόνος των εκλογών αλλά και η πορεία για την έξοδο από το Μνημόνιο προκαλούν αλυσιδωτές πολιτικές κόντρες. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μέσα στο Κίνημα Αλλαγής.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο για να μαζέψει τις αντιδράσεις στελεχών όπως οι  Φίλης και Κούλογλου που ζητούν  να μην ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις γιατι θεωρούν ότι έτσι ακυρώνεται η λεγόμενη καθαρή έξοδος. Τσακαλώτος και Βούτσης το αποκλείουν.

Ο πρωθυπουργός  κλείνει το μάτι και στις δύο πλευρές. Συνεργάτες του λένε οτι προέχει το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά αφήνουν και  παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 «Πολλά μπορούν να συζητηθούν  εφόσον η πορεία των δημοσιονομικών στόχων το επιτρέπει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Alpha.

 «Η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα αντί να εμπαίζει  τους πολίτες, να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και τα υψηλά πλεονάσματα» τόνισε από την πλευρά της ΝΔ η Εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη.        

ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Ο Πρωθυπουργός κονταροχτυπιέται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα.  Από το χρόνο των εκλογών μέχρι και τις θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 155.00 εγγεγραμμένους  για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα.

«Να συμπορευθούμε όχι απλά για να φύγει το συντομότερο η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη Μεταπολίτευση. Αλλά κυρίως για να κάνουμε μαζί, την επομένη μέρα των εθνικών εκλογών, τις αναγκαίες τομές που χρειάζεται η Ελλάδα» τόνισε

Δεν υπάρχει τίποτα νέο και τίποτα ελπιδοφόρο στην επιστροφή των πιο σκληρών αντικοινωνικών πολιτικών που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Πολεμικό κλίμα υπάρχει και μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματα προειδοποίησε, με αφορμή τις κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιαννη Ραγκούση προς τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και όσους θέλουν δίαυλο με τη ΝΔ,  ότι δεν θα υπάρξει  «καμία ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοιες».

«Δεν δεχόμαστε εντολές από κανέναν» , απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ η ΔΗΜΑΡ τα έριξε και στους δύο ζητώντας «να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top