Οι «παλιές πληγές» που έκλεισε η επίσκεψη του Κάρολου στην Ελλάδα

Το μήνυμα του Παυλόπουλου στον πατέρα του Φίλιππο

Στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης του Διαδόχου του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Tο ένα ειναι ότι ενώ το πρόγραμμα τους , αν και ειναι πολυ γεμάτο, δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ακρόπολη. Κι αυτό γίνεται γιατι η Ακρόπολη εχει λεηλατηθεί απο τον Έλγιν και οι Βρετανοί αρνούνται να μας δώσουν τα μάρμαρα. Οπότε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας θα ερχόταν σε δύσκολη θέση , αν τον ρωτούσαν για  αυτό.

Το δεύτερο είναι, όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  ότι σήμερα έγινε μια προσπάθεια να κλείσει μια παλιά πληγή που είχε ανοίξει, όταν ο παππούς του Κάρολου –μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή-  γλίτωσε στο παρά ένα την καταδίκη σε θάνατο. Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχε έρθει ποτέ κάνεις επίσημα απο την βασιλική οικογένεια.

«Σήμερα λοιπόν, την ώρα που αντάλλασαν τα δώρα -  πορσελάνινα πιάτα απο την βασιλική άυλη ήταν το δώρο του Πρίγκιπα της Ουαλίας  - ο Προκόπης Παυλόπουλος του έδωσε ένα αντίγραφο απο την αναγγελία για τα βαφτίσια του πατέρα του Φίλιππου, που έγιναν στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 1921. Και ζήτησε από τον Κάρολο να του μεταφέρει πως αυτές ειναι παλιές ιστορίες. Σήμερα ειναι μια άλλη μέρα και όλοι πρέπει να προχωρήσουν μπροστά»  υπογράμμισε η Κάτια Μακρή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top