Έρχεται πάλι η τρόικα – «Γκάζι» για τα προαπαιτούμενα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup του Ιουνίου

Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και σε συνεχείς διαπραγματεύσεις ώστε να κλείσει σειρά ζητημάτων μέχρι την επόμενη Τρίτη οπότε και αναμένονται οι επικεφαλής  των θεσμών.  

Οι καθυστερήσεις ωστόσο που παρατηρούνται στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων μοιάζουν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο πολιτικής συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star  Γιώργος  Παππούς, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου.

Τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα και οι συναντήσεις με υπουργούς ξεκινούν την Τετάρτη.  Οι επικεφαλής έχει προγραμματιστεί να μείνουν ως την Κυριακή το αργότερο.

Τα προαπαιτούμενα παραμένουν σε αριθμό τα ίδια (88) αλλά σε συνεννόηση με τους Θεσμούς έχει ξεκινήσει η αναμόρφωση τους (επαναδιατύπωση, αλλαγή όρων), με στόχο να έχουν κλείσει όλα ως τις 21 Ιουνίου (π.χ. για το Ελληνικό δεν θα υπάρχει πλέον η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών, θα γίνει πιο ελαστική η διατύπωση για την τοποθέτηση Γ.Γ. και Διευθυντών στο Δημόσιο κλπ). Ακόμα κι έτσι δεν αποκλείεται να παραμείνουν μερικά σε εκκρεμότητα και πέραν του Αυγούστου, αλλά σαφώς λιγότερα και πιο τεχνικά. "Αλλάζει όλο το πλάνο των παραδοτέων", αναφέρουν αρμόδιες πηγές

Για Αναπτυξιακό έχει ανοίξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η εκτίμηση είναι ότι θα κλείσει χωρίς μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει τίποτα υπό μορφή κειμένου για το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Έχουν συμφωνήσει πάντως όλες οι πλευρές ατύπως ότι θα είναι έτοιμοι στις 21 Ιουνίου, με μοναδικό αστερίσκο στο "πακέτο" του Χρέους

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top