Αγώνας δρόμου για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

Αγώνα δρόμου κάνει το ΥΠΟΙΚ για να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου

Σε αγώνα δρόμου το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις τόσο της διευθέτησης του χρέους όσο και της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Κανονικά μέχρι τις 27 Μαΐου, στο EUROGROUP  δηλαδή θα πρέπει να έχει επιτευχθεί η αποκαλούμενη τεχνική συμφωνία STAFF LEVEL AGREEMENT, αυτό προϋποθέτει να έχουν κλείσει σε τεχνικό τουλάχιστον  επίπεδο τα περισσότερα  από τα 88 προαπαιτούμενα  σήμερα έχουμε στα 10 με 12.

Είναι πολύ μικρός ο χρόνος για να προλάβουν τα υπουργία να κλείσουν όλες αυτές  τις εκκρεμότητες.

Στην εξίσωσή πρέπει να δούμε τις ενστάσεις- επιφυλάξεις της Γερμανικής πλευράς, όχι τόσο για τα προαπαιτούμενα όσο αναφορά περισσότερο στην επόμενη μέρα   και στην διευθέτηση του χρέους.

Ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες ,οι Γερμανοί πιέζουν αφόρητα αφενός για πολύ πιο αυστηρή επιτήρησή εποπτεία της Ελλάδας μετα τον Αύγουστο, πέρα από όσα ορίζει το σύμφωνο σταθερότητας  και από την άλλη δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ελάφρυνση του χρέους, πάρα μόνο σταθερά με πολιτικές αποφάσεις  και έναντι μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top