Γεωργιάδης: Ούτε είχα ούτε έχω offshore στην Κύπρο

Σε ποιους έστειλε εξώδικα για το ίδιο ζήτημα

«Αν είχα offshore εταιρεία στην Κύπρο τώρα θα με είχαν μπαγλαρώσει και θα με είχαν στα κάτεργα. Δεν υπήρχε offshore, ούτε υπάρχει offshore»  τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Ionion Fm και στον Δημήτρη Στρουμπάκο, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα αλλά και αιχμές από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.    

Όπως πρόσθεσε «υπήρχε ένα βιβλιοπωλείο για ένα διάστημα δύο μηνών στη Λεμεσό το 2006. Έκλεισε έκτοτε το βιβλιοπωλείο,  δεν κοινοποιήθηκε το κλείσιμό του στην εφορία, από λάθος των εκεί συνεταίρων μου προφανώς και τυπικά από τα βιβλία της εφορίας διαγράφηκε το 2016. Όλα τα  χρόνια όμως στην εφορία της Κύπρου φαίνεται ότι έχει μηδενική οικονομική δραστηριότητα».  

Σχετικά με το γιατί βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά το σκάνδαλο της Novartis, o κ. Γεωργιάδης απάντησε:

«Αυτό δεν είναι σκάνδαλο, είναι τρίχες! Προφανώς στον έλεγχο που έκαναν  οι αρχές για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος βρήκαν αυτή τη συμμετοχή μου στην εταιρεία στην Κύπρο, το 2006. Το διέρρευσαν σε κάποιο δημοσιογράφο, τον Βαξεβάνη και το έγραψε, αλλά βλέπετε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το σηκώνει ιδιαιτέρως γιατί καταλαβαίνει ότι είναι μία ασήμαντη ιστορία».   

Όπως διευκρίνισε έστειλε όλα τα σχετικά έγγραφα στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής,  παρότι δεν του ζητήθηκε. «Η εταιρεία ήταν μία κανονική εμπορική εταιρεία στην Κύπρο.  Δεν ήταν offshore. Offshore είναι οι εταιρείες που κάνεις για να μεταφέρεις πόρους από τη μία χώρα στην άλλη. Η offshore έχει ανώνυμες μετοχές ενώ αυτή η εταιρεία ήταν ΕΠΕ» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι έχει στείλει εξώδικα για το ίδιο ζήτημα στον κ. Βαξεβάνη, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές τους στο ίδιο ζήτημα περί offshore.

Για τους συγκεκριμένους χειρισμούς που έγιναν στο «σκάνδαλο της Novartis» (όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος), καταλόγισε την ευθύνη στον κ. Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του στη Δικαιοσύνη έστησαν μία σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Την ώρα αυτή έχει ήδη καταρρεύσει».

Αναρωτήθηκε μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Αν μου είχαν βρει τώρα εμένα και σε άλλους δέκα  χρήματα, τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα; Χαμός!  Βλέπετε κανέναν χαμό;» . Όπως συμπλήρωσε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί που έστησαν τη σκευωρία στο τέλος θα πληρώσουν».         

                       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top