Οι 6 βασικοί ενεργειακοί στόχοι που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

«Ενεργειακός σχεδιασμός-στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ-ιδιωτών και επενδύσεις στην ενέργεια»

Οι 6 ενεργειακοί στόχοι που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

«6 βασικούς στόχους ενός εθνικού μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που έχει ανάγκη η χώρα» έδωσε στη δημοσιότητα το Κίνημα Αλλαγής:

1.Την εξασφάλιση και θωράκιση της ενεργειακής μας επάρκειας και ασφάλειας.

2.Την παροχή προσιτών και ποιοτικών ενεργειακών αγαθών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σε όλες τις περιοχές της χώρας με ουσιαστική αντιμετώπιση της «ενεργειακής φτώχειας»,

3.Την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μέσω των πλεονεκτημάτων που παρέχουν οι ενεργειακές οδεύσεις και πηγές για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς να παραβλέπουμε τις νέες παραγωγικές μας δυνατότητες από τα εντοπισμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

4.Την προώθηση της αναπτυξιακής διάστασης της ενέργειας μέσω των επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγή καινοτόμων ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

5.Την ενεργή συμμετοχή στις διεθνείς προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που ενισχύθηκαν σημαντικά με την ιστορική συμφωνία στο Παρίσι.

6.Τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών ως το 2050.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής καταλήγει για το ίδιο ζήτημα:

«Παράλληλα, προκρίνουμε το τρίπτυχο ενεργειακός σχεδιασμός-στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ-ιδιωτών και επενδύσεις στην ενέργεια. Αυτή η λύση μπορεί να μας οδηγήσει στην αποφασιστική ενδυνάμωση της Ελληνικής παραγωγής στον ηλεκτρισμό και στην μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top